TERVEYSOPISTO SALUKSEN VERKKOKAUPPA

Tiedoksi

Uusi opiskelija! Jos et vielä ole rekisteröitynyt Terveysopisto Saluksen opiskelijaksi, ota ensin yhteyttä Saluksen toimistoon,
opisto (at) terveysopisto.fi.


Vahvistamme opiskelupaikkasi lähettämällä sinulle henkilökohtaiset tunnukset kurssialustoihin.


Rekisteröityneenä Terveysopisto Saluksen opiskelijana voit jatkaa suoraan verkkokauppaan.

Ravintoterapiakoulutus

Taulukkona Listana

Laskeva

5 tuote(tta)

 1. RT5K19 Rav.terapia 5, horm.häiriöiden hoito, 12-13.1.2019
  290,00 €

  Ei saatavilla

  Tavoitteet: Opiskelija ymmärtää lisämunuaisten ja kilpirauhasen toimintaan liittyvät ongelmat, syntymekanismit ja ravintoterapeuttiset hoitokeinot. Hänellä on perustiedot kroonisen väsymyksen oireyhtymästä. Hän ymmärtää taudin kehittymiseen yleisimmin liitetyt riskitekijät, tunnistaa yleisimmät oireet ja hallitsee sen ravintoterapeuttiset hoitomenetelmät.
  Sisältö: Lisämunuaisten toiminta ja erityisesti kortisolin rooli pitkäaikaisissa stressitiloissa. Lisämunuaisten toimintahäiriöt ja niiden hoito. Kilpirauhasen vajaa- ja liikatoiminta, merkitys terveydelle sekä hoito ravintoterapeuttisin keinoin. Kroonisen väsymyksen oireyhtymä ja hoito ravintoterapeuttisin menetelmin. Mitokondrioiden rooli kroonisen väsymyksen oireyhtymän hoidossa.
  Suoritustapa: Luennot, harjoitukset ja tentti
  Oppimateriaali: Opintomoniste sekä täydennysmateriaali
  Opettaja: Sanna Anderson
  Lue lisää...
 2. RT6K19 Rav.terapia 6, vanhenemissairaudet, 9-10.2.2019
  290,00 €

  Ei saatavilla

  Tavoitteet: Oppilas ymmärtää ikääntymisprosessin syntymisen ja kulun syntymästä vanhuuteen sekä sen yhteyden perimään ja elämäntapoihin. Hän tietää miten kehon ikääntymistä, rappeutumista sekä vanhuusiän ennen aikaista sairastumista voi ehkäistä ja hidastaa. Oppilas osaa ikääntymisen yhteydessä syntyvien vaivojen ja sairauksien luonnollisen sekä ravintoterapeuttisen ehkäisyn ja hoidon. Hän tietää optimaalista elinvoimaa ja nuorekkuutta ylläpitävän sekä ennenaikaista vanhenemista ehkäisevän ravinnon sekä tukiravinteiden erityispiirteet.
  Sisältö: Kehon rappeutumiseen ja vanhenemiseen vaikuttavat tekijät: happiradikaali – antioksidant-titeoria, kaloreiden rajoittamisteoria, Hayflick teoria ja telomeeriteoria. Ikääntymisen biologiset merkit sekä vaikutus kehon järjestelmiin ja elimiin. Energia-aineenvaihdunnan, suoliston toiminnan sekä immuunipuolustuksen heikkeneminen. Miten nämä vaikuttavat kehon eri toimintoihin, ylipainoon, aikuisiän diabetekseen ja metaboliseen oireyhtymään, sydän-ja verisuonisairauksiin,  syöpiin, sekä luuston kuntoon ja osteoporoosiin. Ennenaikaista rappeutumista ja vanhenemista hidastavan ruokavalion erityispiirteet. Hoitavan terapeuttisen erityisruokavalion rakentaminen sekä täydennys- ja tukiravinteiden valinta ja käyttö em. ongelmien ravintoterapeuttisessa hoitamisessa. Kurssilla sivutaan myös painonhallintaa.
  Suoritustapa: Luennot, tentti
  Oppimateriaali: Opintomoniste sekä täydennysmateriaali
  Opettaja: Sanna Peiponen
  Lue lisää...
 3. RT7AK19 Rav.terapia 7A, hermosto-aivosairaudet, 23-24.3.2019
  290,00 €

  Ei saatavilla

  Tavoitteet: Opiskelija ymmärtää ravintoterapian roolin mielenterveyden tukemisessa. Hän ymmärtää kokonaisvaltaisen hoidon merkityksen muistisairauksissa, osaa monipuolisesti tukea mielialaongelmia ravintoterapeuttisin keinoin. Hän ymmärtää ravintoaineiden merkityksen hermoston välittäjäaineiden synnyssä ja aineenvaihdunnassa. Opiskelija osaa kriittisesti arvioida yksilön mielenterveyteen vaikuttavia tekijöitä käyttäen funktionaalisen medisiinan matriksia.
  Sisältö: Kurssilla käsitellään mielenterveyttä ravitsemuksen kannalta, aivojen terveyttä ja ravitsemusta sisältäen: masennus, hermostuneisuus, addiktiot, jotkin syömishäiriöt, hyperaktiivisuus, ADD/ADHD, muistille tärkeät ravintoaineet, aivoja vanhentavat tekijät, alzheimerin tauti. Kurssilla käydään läpi myös välittäjäaineita, tärkeitä rasvahappoja ja niiden aineenvaihduntareittejä sekä hermoston välittäjäaineiden aineenvaihduntaan liittyviä keskeisiä geneettisiä tekijöitä.
  Suoritustapa: Luennot, tentti
  Oppimateriaali: Opintomoniste sekä täydennysmateriaali
  Opettaja: Sanna Anderson
  Lue lisää...
 4. RT7BK19 Aminohappoterapia, hermosto-mieli, 11.5.2019
  170,00 €

  Ei saatavilla

  avoitteet: Aivobiokemian ja psyyken tasapainotus aminohappojen avulla. Aivobiokemia vaikuttaa voimakkaasti tunnetiloihimme. Aivobiokemia syntyy käyttäytymismalleistamme, jotka kehittyvät pääasiassa lapsuuden kokemuksista sekä perheen ja yhteisön normeista. Aktiivi tunnetila, joka syntyy elämässä tapahtuneesta kokemuksesta on oikein ja tarpeen. Kyse on psykologisesta tapahtumasta. Jos tunnetila on jatkuva, ihminen pelkää aina, on masentunut ja alakuloinen huolimatta siitä mitä tapahtuu, kyse on kroonisesta aivokemian epätasapainosta. Tällaisiin oireisiin voi vaikuttaa mm. aminohappojen kautta.
  Sisältö: Oppilas tutustuu tärkeimpiin neuroaktiivisiin aminohappoihin ja oppii löytämään aivainoireet asiakaskeskustelun kautta. Opetuksen, kuten myös asiakaskeskustelun kuluessa oppilaat saavat itse kokeilla aminohappojen vaikutusta, sillä ne vaikuttavat minuuttien sisällä. Opimme aminohappoterapian rajat ja milloin niitä ei saa antaa. Kurssilla opitaan unettomuuden hoitoa, ADHD:n, masennuksen, pelkojen ja burn-out-tilojen hoitoa sekä syömishäiriöta ja laihdutuskuurien ongelmallisia vaikutuksia. Käsittelemme myös miten aminohapot voivat auttaa ja tukea riippuvuuksista ja addiktioista pääsemistä.
  Suoritustapa: Luennot
  Oppimateriaali: Opintomoniste sekä täydennysmateriaali
  Opettaja: Silja Ballin (Saksa), luento suomen kielellä

  Lue lisää...
 5. PÄT4K19 Pätevöityminen 4, klinikkaharjoitus, 25/26.5.2019
  290,00 €

  Ei saatavilla

  Klinikkaharjoituksen tarkoituksena on käydä läpi asiakaskonsultaation kulku ja siihen liityvät käytännön menettelyt. Kyseessä on 1. vastaanottokäynnin pitäminen opettajan valvonnassa oppilaan itse hankkimalla potilasasiakkaalla. Opettaja ja ryhmän muut oppilaat tarkkailevat suoritusta ja sitä referoidaan esityksen jälkeen. Oman potilaansa lisäksi oppilas seuraa kunkin muun ryhmänsä jäsenen vastaavan asiakasvastaanoton suorituksen: harjoitus kestää yhden päivän, jonka jälkeen oppilas jatkaa diplomityön tekemistä tämän harjoituspotilaan lisäksi kahdella muulla harjoitusasiakkaalla (yht. 3 asiakasta) annettujen kirjallisten ohjeiden mukaisesti ja lopuksi tekee niistä kirjallisen diplomityöraportin.

   

  Vastuuopettaja tarkastaa diplomityön, jonka hyväksymisen ja palautteen antamisen jälkeen oppilaalle jaetaan Ravintoterapeuttikoulutuksen diplomi.
  Lue lisää...

Taulukkona Listana

Laskeva

5 tuote(tta)