TERVEYSOPISTO SALUKSEN VERKKOKAUPPA

Tiedoksi

Uusi opiskelija! Jos et vielä ole rekisteröitynyt Terveysopisto Saluksen opiskelijaksi, ota ensin yhteyttä Saluksen toimistoon,
opisto (at) terveysopisto.fi.


Vahvistamme opiskelupaikkasi lähettämällä sinulle henkilökohtaiset tunnukset kurssialustoihin.


Rekisteröityneenä Terveysopisto Saluksen opiskelijana voit jatkaa suoraan verkkokauppaan.

AF2K21 Anatomia-fysiologia 2, 19.-21.2.2021

Lisää kuvia

AF2K21 Anatomia-fysiologia 2, 19.-21.2.2021
360,00 €

Saatavuus: Ei saatavilla

Tavoitteet: Opiskelija tuntee solun rakenteen ja toiminnan. Hän tunnistaa eri kudostyypit ja osaa nimetä niitä. Opiskelija tuntee luuston ja nivelet ja osaa antaa esimerkkejä niistä. Hän osaa selittää sydämen ja verenkiertojärjestelmän toiminnan ja tietää, mitä verenpaine tarkoittaa. Opiskelija osaa selittää ruoansulatusprosessin pääpiirteissään. Hän osaa kuvailla kuulo- ja näköaistien toimintaa. Opiskelija tuntee kipuaistin toimintaperiaatteen. Hän ymmärtää hormonien merkityksen ihmisen elinkaaren aikana. Opiskelija tuntee hengityksen fysiologian ja osaa ohjata asiakasta hengitykseen liittyen. Hän tuntee hermoston ja keskushermoston rakenteen ja toiminnan pääpiirteissään.

Sisältö: Kurssi I: Terminologiaa. Solu. Kudokset. Iho. Tuki- ja liikuntaelimet: luusto, lihakset, nivelet. Hermosto ja oppiminen. Kurssi II: Veri ja verenkierto. Imusuonisto ja elimistön puolustusreaktiot. Hengitys. Umpieritysjärjestelmä. Virtsaneritys ja nestetasapaino. Aineenvaihdunnan säätely ja lämmönsäätely. Lisääntyminen. Aistimustoiminnot. Vuorokausirytmi.

Suoritustapa: Luennot, ryhmä- ja etätehtävät ja tentit (2 kpl.)

Oppimateriaali: Kurssilla jaetaan opintomoniste, joka pohjautuu kurssilla opetuksessa käytettävään kirjaan: Ihminen: Fysiologia ja anatomia (Bjålie et al). Ennen kurssin alkua suositellaan kirjan hankkimista sekä siihen tutustumista. Vaihtoehtoisena kirjana toimii myös Ihmisen fysiologia ja anatomia (Nienstedt et al). Ennen kurssin alkua kurssilaiset saavat opettajakirjeen, jossa annetaan lisätietoa kurssille valmistautumisesta.

Opettaja: Riitta Piilo, lääkäri
Kuvaus

Yksityiskohdat

Lisätiedot

Lisätiedot

Kuukausi Helmikuu